Monday, July 31, 2006

Kapıdaki Figür ve Etkili Öğrenme

Etkili öğrenme buna deniyor herhalde, kitap okumaya benzemiyor. Ben bir daha Atatürk'ün soyadını ne zaman aldığının tam tarihini unutmam (27 11 1934). Gezilerde böyle daha çok şey öğreneceğiz. Garbis hocanın Ermeni kilisesi ile ilgili anlattıkları da aklımızdak çıkmaz heralde veya demir kapının üzerindeki Isanın yaptıkları veya Saint George un ejderha ile savaşını!! Öğrenmeye açık insanlarla birlikte olmak çok güzel, umarım hepimiz yaşamımız boyunca öğrenci kalır ve öğrenmeye doymayız.

Saint George:
Saint George (c. 275/280April 23, 303) was a soldier of the Roman Empire who later became a Christian martyr. Immortalised in the tale of George and the Dragon, he is the patron saint of several countries and cities, including England, Georgia and Moscow, as well as a wide range of professions, organisations and disease sufferers.

In the US Army, St. George is seen as the patron saint of Armored Forces as he is the only saint depicted as fighting while mounted. The St. George Medal is awarded to officers and high ranking non-commissioned officers serving in command positions at the batallion or company level.

for further information: http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_George

not 1: Berlinde heykeli varmış gidip görünce dersiniz ben bu adamı biliyorum diye :)

not 2: Ayrıca Georgia (Gürcistan) bu adamın adından geliyomuş anladığım kadarı ile, zaten 300 lü yılların başından itibaren hristiyanlığa geçmiş ordaki halk, Roma pers savaşlarından sonra. Bu savaşlarda kuşkusuz bu arkadaş büyük işler başarmış (Ejderha ile savaştığına göre ) .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home